Bli medlem

Hur blir jag medlem?

Inval av nya medlemmar sker två gånger per år, vår och höst.

Sökande skall vid antagningen vara bosatt och skriven i någon av följande kommuner:
Bjuv, Burlöv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Eslöv, Klippan, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Malmö, Perstorp, Skurup, Staffanstorp, Svalöv, Svedala, Vellinge, Trelleborg, Åstorp, Ängelholm eller Örkelljunga.

Medlemskap i KRO, KIF eller examen från konst/fotohögskola är direktkvalificerande och innebär omedelbart inträde.

Övriga sökande skall uppfylla följande krav för att bli bedömd:

  • 3 st jurybedömda utställningar godkända enligt KRO eller KIF:s normer.
    I juryn ska minst en person vara medlem i KRO. Det ska framgå av intygen från de jurybedömda utställningarna vilka som varit jurymedlemmar och vad de har för kompetens.

Föreningens styrelse gör en bedömning vid varje inval. Beslutet kan inte överklagas och motivering ges ej. Sökanden är dock välkommen att återkomma med ny medlemsansökan vid annat tillfälle.

Medlemsansökan

Nästa möjlighet att ansöka om att bli medlem är den 26 oktober 2024.
Vi återkommer med plats för inlämning av verk.

Inlämning av ansökan och verk för bedömning görs på en lördag och verken avhämtas dagen efter dvs på söndagen.

 5 verk ska inlämnas för bedömning.

Betalning av ansökningsavgift 350 kr skall ske till VSKG:s konto PG 431 8554-5 eller Swish 123 063 0707. Betalning med Swish kan göras vid inlämning av verk. Vi tar ej emot kontanter. Är anmälningsavgiften inte inbetald kommer ansökan om medlemskap inte att beaktas.

Var noga med ifyllningen av anmälningsblanketten. Meriter ska styrkas.

 

VSKG:s  Personuppgiftspolicy

Användning av personuppgifter

Vårt syfte med insamling och lagring av personuppgifter är att kunna sköta medlemsadministration och medlemskontakter på ett rationellt sätt. Genom att betala medlemsavgiften accepterar du att Västra Skånes Konstnärsgille får använda dina uppgifter för att hålla ett medlemsregister. Vi får använda uppgifterna för att kontakta dig, skicka ut nyhetsbrev och annat material vi bedömer relevant för medlemskapet. Föreningen får använda dina uppgifter för att administrera aktiviteter du vill delta i. Vi får även dela med oss av uppgifter till utomstående som bistår oss i att vårda medlemskapet. Det gäller tex för tekniktjänster såsom utskick av epost.

Grunder för användningen av personuppgifter

När du är medlem i Västra Skånes Konstnärsgille gäller stadgarna som ett avtal mellan dig och föreningen. Vi sparar dina uppgifter så länge du är medlem. Uppgifter kan komma att sparas i mötesprotokoll så länge föreningen existerar. När medlemskapet upphör kommer uppgifter att arkiveras enligt lagkrav men vi gör ingen uppdatering av uppgifterna. För vårt berättigade intresse publicerar vi namn och annan konstnärsinformation i samband med föreningsaktiviteter du deltar i, tex foldern som trycks i samband med konstrundan och i marknadsföringssyfte på sociala medier.