115 Katarina Malmquist

115 Katarina Malmquist

Citron och Lime

Fjäril vingad

I gott sällskap

Klyftigt

Kusin vitamin

Lök på lök

Pioner i spann

Vattenstänkt nyponros

Kontaktuppgifter

115 Katarina Malmquist
mail@katarinamalmquist.se
+46 (0) 708 94 24 21
www.katarinamalmquist.se
Gästernas hus Kvarnrännan 2 247 55, Dalby

Om mig

Med tanke på omständigheterna kring coronaviruset och covid-19 ser Konstrundan annorlunda ut i år. Ni kommer att kunna se min utställning virtuellt tryggt hemifrån, via en länk och ett bildspel som visas på min hemsida www.katarinamalmquist.se från och med torsdag 9/4.

Om ni skulle vilja, är friska och symtomfria,  finns även möjlighet att boka besök för att se utställningen på Gästernas hus i Dalby. Ring mig på 0708-942421 eller via e-post mail@katarinamalmquist.se

Varmt välkomna att höra av er.

 

Jag är uppvuxen i Kungshult, en liten by utanför Eslöv men bor idag i Dalby. Tecknat och målat har jag alltid gjort, i marginalen på skolböckerna eller på servetter om inte annat papper fanns. Om jag tröttnade på leken med kompisarna gick jag och ritade en stund för att ansluta en liten stund senare.

Efter att ha provat flera olika måleritekniker började jag på en kvällskurs i oljemåleri för att stressa ner från det krävande arbetet att driva egen blomsterbutik.
Jag var fast. Efter vidareutbildning på Lunds konst och designskola arbetar jag numera deltid med måleri och deltid som florist.

Kameran är mitt hjälpmedel. Sättet jag målar på med många tunna lager är väldigt tidskrävande och mina motiv ändrar utseende fortare än jag hinner föreviga på duken.

Inspirerad av spelet mellan ljus och skugga, det vackra i de olika lagren i en lök, naturens olika skiftningar, reflektionerna i en vattendroppe, mina barn, kokböcker, frostbitna trädgrenar, listan kan göras hur lång som helst.
Målet är inte att avbilda utan bilden ska förmedla en känsla av lugn, harmoni och förgänglighet.

CV

Utbildning:
Lunds Konst & Designskola 2005-2007
Stf Vuxenskolan, kvällskurser 2001-2007

Medlem i VSKG och Scanian Art Group.

Jag har haft ett flertal separat & samlingsutställningar sedan 2003.