115 Katarina Malmquist

Citron och Lime

Fjäril vingad

I gott sällskap

Klyftigt

Kusin vitamin

Lök på lök

Pioner i spann

Vattenstänkt nyponros

Om mig

På grund av omständigheterna kring covid-19 har jag inte möjlighet att hyra lokal som jag brukar. Jag kommer därför inte kunna medverka på Konstrundan 2021. Jag hoppas att det ser annorlunda ut nästa år och att vi då har möjlighet att kunna ses igen. 

 

 

Jag är uppvuxen i Kungshult, en liten by utanför Eslöv men bor idag i Dalby. Tecknat och målat har jag alltid gjort, i marginalen på skolböckerna eller på servetter om inte annat papper fanns. Om jag tröttnade på leken med kompisarna gick jag och ritade en stund för att ansluta en liten stund senare.

Efter att ha provat flera olika måleritekniker började jag på en kvällskurs i oljemåleri för att stressa ner från det krävande arbetet att driva egen blomsterbutik.
Jag var fast och jag gick en vidareutbildning på Lunds konst och designskola..

Kameran är mitt hjälpmedel. Sättet jag målar på med många tunna lager är väldigt tidskrävande och mina motiv ändrar utseende fortare än jag hinner föreviga på duken.

Inspirerad av spelet mellan ljus och skugga, det vackra i de olika lagren i en lök, naturens olika skiftningar, reflektionerna i en vattendroppe, mina barn, kokböcker, frostbitna trädgrenar, listan kan göras hur lång som helst.
Målet är inte att avbilda utan bilden ska förmedla en känsla av lugn, harmoni och förgänglighet.

CV

Utbildning:
Lunds Konst & Designskola 2005-2007
Stf Vuxenskolan, kvällskurser 2001-2007

Jag har haft ett flertal separat & samlingsutställningar sedan 2003.