95 Eva Ahnborg Svensson

Isvinter

Röd granit

Skånegård

Fjällvidder

Sommardag

Vallmo

Höstdag med får och svampplock

Klipphällar

Vinter, Brantevik

Skymning

Morgondis

Kontaktuppgifter

95 Eva Ahnborg Svensson
-

Utställningar

Om mig

Jag föddes i Lund och har under min uppväxt flyttat runt och bott på några av de vackraste platserna i Sverige. På en ö utanför Karlshamn, på småländska höglandet och i Trosa med den fantastiska skärgården. Jag delade kärleken till naturen med min mamma, och intresset för konst och måleri med min pappa. Jag har alltid målat och tecknat så länge jag minns.  1973 flyttade jag till Löddeköpinge med min familj. Fick en tjänst på Löddeköpinge bibliotek där jag arbetat fram till 2012. I min tjänst på biblioteket fick jag möjligheten att arrangera utställningar. Jag ville främst visa fram lokala konstnärer och hantverkare, och biblioteket hade varje månad nya utställningar, både vägghängda och i monter.

2012 gick jag kurs på Folkuniversitetet i Lund för Måns Bergendal. Jag har deltagit i olika akvarellkurser för tex Ludmila Hagström, och Birgitta Glode. Har även provat på keramik men känner att måla är det jag helst vill göra.Naturen är min främsta inspirationskälla men jag söker gärna nya vägar vad gäller motiv och teknik. Jag tecknar och målar främst i akvarell men även i akryl. Vill pröva olika möjligheter för att förmedla känslor och karaktär i mina målningar.

Jag är sedan 2012 medlem i konstnärsgruppen Coloriterna. Vi träffas terminsvis en gång i veckan och målar och inspirerar varandra. Vi har genom åren haft många gemensamma utställningar. I Löddeköpinge Centrum har vi ett litet galleri där vi ställer ut våra målningar.2016 mottog vi, gruppen Coloriterna, Kävlinge kommuns Kulturmiljöpris.Jag har deltagit med mina målningar i både samlings- och separatutställningar.

Lilla Kulturhuset, Kävlinge

Kulturhuset Anders i Höör

Romele konsthall (Jurybedömda utställningar 2016 och 2020)

Maria Thorlunds Galleri, Lund

Galleri KVIS, Svedala

Galleri Englesson, Skanörs hamn

Kommunhuset, Kävlinge, arr, Kävlinge kommuns konstförening

Galleri Götesdotter, Bjärnum (Jurybedömd utställning 2018)

Stenugnsbageriet, Borgeby

Höstsalong, Hörby konstförening 2022

Deltagit med mina akvareller i ” Julstök” på Kulturen i Lund 2021 samt 2023

Deltagit i Lions barnstödgala i Löddeköpinge m.fl. utställningar i Lions regi