Helle Christensen Hjort

Måleri

Om mig

Sedan mitten av 80-talet har min konstnärliga verksamhet rört sig gradvis från textil konst mot måleriet.

Efter en tid som biodlare väcktes intresset  för oljemåleriet i kombination med bivax som jag använder både i en varm, smält form och i en kall, mjuk variant. Konstformen är ännu så länge ovanlig i Europa men vanlig i USA och Canada. Man kallar den varma formen för ”Encaustic” och den kalla för ”Cold Wax”.

Sedan 2011 bedrivit studier för bl.a. Daniella Wolf, Lisa Pressman, R&F, färgfabrik i Kingston, USA, Joan Schultze, Janice Mason Steeves, Rebecca Crowell, David A Clark.

Genom åren har jag haft många utställningar på gallerier, företag och bibliotek.

I Torna Hällestad finns mitt permanenta galleri ”Verandan” och ute i trädgården min nya ateljé.

Vill du veta mer om min verksamhet titta gärna in på min hemsida, på Instagram eller på Pinterest.

 

CV