Louise Villa

Måleri, akryl och olja

 

Om mig

 

Född 1974, Trelleborgs kommun. Bosatt i Dalby utanför Lund.

Utbildad på Sudieförbundet vuxenskolans målarskola, Ölands folkhögskola, Dômens grafikskola samt Högskolan för design och konsthantverk,HDK, examen 2001. Dessutom diverse kurser, i akvarell och keramik samt framförallt måleri på Florence academy of fine art i Göteborg.

Jag tror att måleri är ett sätt att kommunicera det vi inte kan definiera med ord. En slags överföring av stämningar. En målad bild är en direkt länk till det vi känner, som vi vill berätta om. En målning är ett rop. När någon köpt en målning av mig vet jag att det finns en människa där ute som hörde det ropet och svarade och därmed är jag inte ensam. Konstnären och betraktaren måste inte mötas öga mot öga. Förbindelsen är målningen som beskriver känslan. En överföring av känslostämning kräver inte ett särskilt motiv. Det måste inte handla om rusande hästar och skrikande kvinnor. En tavla som kan fylla ett helt rum med sitt osynliga innehåll kan föreställa ett glas med violer. I all sin enkelhet.

 

 

CV

De senaste åren har jag medverkat på jurybedömda utställningar på Edsviks konsthall, Krapperups konsthall, Romelegården, Väsby konsthall, Galleri Hultman och på Höörs konstförening. Jag har ställt ut min konst på grupputställningar på Galleri Thorlund i Lund, på Romelegården, SESAMS konstförening i Lund och på Hörby museum (Hörby konstförenings utställning). Jag har medverkat på konstrundan några år, på olika ställen, och även ställt ut mina tavlor på Vellinge kommunhus och på Vellingeblommans café. Jag har medverkat på Konst På Stan i Helsingborg.

Jag har en permanent utställning på Lunds raja yoga skolas café, Café Paradiset. Paradisgatan 1 i Lund.