Gunhild Agnér Sigbo

Måleri, grafik, blandteknik

Om mig

Abstrakt realism kan man kalla min konst. Mest intresserad är jag av experimentella bildbyggen, gärna i akryl eller tempera, men jag gör också bilder på broderi, i fotobad eller via en grafisk plåt. Resultaten blir organiska och abstrakta paradoxer, som förenar naturens kraft med människans ibland märkliga handlingar, ofta i starka färger. I mitt arbete utgår jag gärna från levande modell eller en jordnära upplevelse och gör skisser i lera, på papper, via foton, som jag sedan laborerar med, tills en idé tar form och färg. När det stämmer blir det ofta en målning. Min utbildning har jag fått i Lund och Holbaek, men framför allt som enskild elev på Gerlesborgskolan i Hamburgsund.

CV

Mitt CV i korthet:

*  Teckning, grafik, måleri, foto och skulptur vid Vuxenskolan och Kvällsuniversitet Lund, enskild elev på Gerlesborgsskolan Hamburgsund, grafik, foto och abstrakt måleri på Konsthøjskolen Holbæk

*  Lärare som påverkat mig väsentligt inom måleriet är Arne Isacsson, Birgitta Eriksson Fast, Colin Frazer, Hardy Strid, Inger Wallertz, Kamil A Lukasiewitz, Rony Reihman m fl och inom grafiken Hans Verduyn, Kerstin Adam Nilsson, Peter Ragnarsson

*  Konstvetenskap 50 poäng, vid Lunds Universitet

*  Medlem i KRO, SK, VSKG, KKV Malmö samt Konstnärsgruppen MAGiCK (www.MagickArt.se)

*  Representerad på Lunds Universitet, Teckningsmuseet Laholm, Region Skåne och Uddevalla kommun

Deltagit i ett 100-tal utställningar, jurybedömda och separata, på konstföreningar och tillsammans med andra, både utomlands och  i Sverige bl a på Landskrona museum, Bohusgalleriet, Karlshamns konsthall, Galleri Karibakka, Galleri KROma, Vens kulturhus, Väsby Konsthall, Galleri Ängeln och Gerlesborgsskolan